Skip to content

Mi ez az oldal? Miért indult el?

Ez a weboldal azért készült, hogy vegyszermentes vetőmagokat, vegyszermentes palántákat tudj beszerezni, kedvező áron.

palánta

Ki vagyok én

Egy igazi vidéki, aki kb. 2 évet leszámítva mindig kertes házban élt, már a nagyszüleivel, szüleivel gyerekkorától kertészkedett, jószágot tartott.

Több, mint 30 évvel ezelőtt sikerült a saját kis otthonunkat megszerezni, ahol kezdetben ásással, majd rotakapával műveltük a földet. Aztán ezek elmaradtak, lett trágyázás és mulcsolás.

A kertünk kezdetben nagyon rossz minőségű volt, mert a kert végében valamikor homokbánya volt (onnan szedtük a vakolóhomokot a felújításkor), aztán az évek alatt szépen feljavítottuk.

Közben lett egy kis polikarbonát üvegházunk, majd egy nagyobb fóliasátrunk, majd még egy kisebb fóliasátor is, és most még készül egy újabb polikarbonát üvegház is, hogy minél inkább kinyújtsuk a termelési időszakot.  (Nem, wallipini nincs tervben – egyelőre.)

Az évekig tartó talajjavítás meghozta a gyümölcsét. Nemcsak a családnak elég a termés, de a jószágnak is szépen jut belőle.

A kert vegyszert nem látott az elmúlt 30+ évben.

Mivel foglalkozok?

Amit nálam beszerezhetsz:

  • vegyszermentes vetőmagok
  • vegyszermentes virágmagok
  • vegyszermentes palánták
  • vegyszermentes virágok
  • zöldítő növények magjai
  • és még néhány apróság, mint pl. madáretető, madárfészek, stb.

Később kapható lesz keltetésre tojás is ausztralorp, wyandotten, cochin és vegyes tyúkállománytól, valamint gyöngyös és pulykatojás, azonban ezeket nem postázzuk, csak átvételi ponton személyesen lehet átvenni. 

üvegház